Onze verhalen

Yassine El Moussaoui

Mijn naam is Yassine El Moussaoui. Ik doe de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg en momenteel loop ik stage bij Lies.

Na een aantal jaar werken als ICT beheerder kwam ik erachter dat dit niet het werk was waar ik gelukkig van werd. Ik hielp mensen virtueel, maar ik miste hierbij een stuk persoonlijk contact en waardering. Na gesprekken met familieleden en vrienden die in de zorg werken, raakte ik enthousiast en heb ik de keuze gemaakt om mezelf te laten omscholen.

Ik ben de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg gaan doen via de MBOzaak. Om deze opleiding te kunnen doen, had ik eerst een plek nodig waar ik 15 maanden stage kon lopen. Via een vacature kwam ik bij Lies terecht. Ze zochten mensen die actief, ondernemend en creatief zijn, wat mij enorm aansprak. Ik heb direct de telefoon gepakt en gebeld om te vragen of ze ook stageplekken hebben, omdat ik twijfelde of ik zonder ervaring kon solliciteren op de vacature. Het was een heel fijn gesprek waarbij ik direct antwoorden kreeg op mijn vragen en een voorstel kreeg om hetzelfde weekend al een keer mee te kijken. Lies vond het belangrijk dat ik eerst de doelgroep zou leren kennen voordat ik 15 maanden stage zou gaan lopen binnen de doelgroep. Deze reactie had ik niet verwacht, dat ze mij de mogelijkheid wilden geven om mee te kijken, gaf mij direct een goed gevoel. Na het meelopen was ik er gelijk van overtuigd dat ik dit werk ook wilde gaan doen. De combinatie van passende activiteiten organiseren, het begeleiden van de cliënten en daarbij ontzettend veel plezier maken, sprak mij enorm aan.

“Dat ze mij de mogelijkheid wilden geven om mee te kijken, gaf mij direct een goed gevoel”

Op dit moment loop ik al 8 maanden stage en heb ik al veel geleerd. Ik heb kennis gemaakt met veel verschillende cliënten en hun hulpvragen en verschillende manieren van begeleiden en bejegenen. Hierdoor heb ik niet alleen geleerd wat het werken als begeleider inhoudt, maar heb ik mijzelf als persoon ook verder ontwikkeld. Als je ziet dat sommige cliënten moeite hebben met dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, dan ga je als persoon ook anders tegen dingen aankijken.

“Tijdens het stagelopen krijg ik de ruimte om aan mijn opdrachten te werken en stimuleren collega’s mij om zelf met initiatieven te komen.”

Tijdens het stagelopen krijg ik de ruimte om aan mijn opdrachten te werken en stimuleren collega’s mij om zelf met initiatieven te komen. Aan het eind van de dag is er ruimte voor een feedbackmoment en als ik tussendoor vragen heb, kan ik die ook altijd stellen. Mijn stagebegeleider denkt met mij mee over de opdrachten die ik moet doen en is altijd snel met nakijken en feedback geven. Wat dat betreft heb ik het echt getroffen.

In de toekomst hoop ik mijzelf verder te ontwikkelen binnen Lies. Na mijn opleiding doorgroeien naar persoonlijk begeleider is mijn ambitie. Bij Lies weet ik wat ik aan mijn collega’s heb en zou ik graag langer deel uit willen maken van dit team met gepassioneerde begeleiders.

Yassine El Moussaoui

Stagiair

Wil jij ook bij ons komen werken?