Over Lies

De werkplek

“Zitten jullie in een gewoon woonhuis? Dat had ik niet verwacht.”

Een veelgehoorde reactie van mensen die ons voor het eerst bezoeken.
Ze bellen dan ook vertwijfeld aan met de vraag of ze aan het juiste adres zijn.

We geloven erin dat een huiselijke omgeving zorgt voor een geborgen gevoel. Vanuit dit gevoel is het makkelijker om relaties aan te gaan en jezelf te ontplooien.

Lies is een kleinschalige organisatie met een huiselijke uitstraling. We zitten niet weggestopt op een groot GGZ terrein of in een groot onpersoonlijk gebouw met een kille uitstraling en kamers zo groot dat je er in kunt verdwalen.

Wij zitten midden in de woonwijk, gewoon in een woonhuis. Er woont niemand, maar de locaties zijn specifiek ingericht voor het bieden van begeleiding en logeren aan onze doelgroep. Natuurlijk bevatten onze locaties alles wat een normaal huishouden ook heeft. Daarnaast is er meer dan genoeg ruimte in de directe omgeving om lekker buiten te spelen onder begeleiding van onze enthousiaste begeleiders.

Lies is een plek waar kinderen het gevoel hebben dat ze zichzelf mogen zijn. Deze ruimte krijgen onze medewerkers evenwel. Een plek die uitnodigt om op een respectvolle manier met elkaar en met de omgeving om te gaan.

We geloven erin dat een huiselijke omgeving zorgt voor een geborgen gevoel. Vanuit dit gevoel is het makkelijker om relaties aan te gaan en jezelf te ontplooien. Wanneer kinderen zich veilig voelen, laten ze ook eerder hun eigen gedrag zien. Gedrag waar wij als team hard aan werken met het oog op maximale ontwikkeling.

De sfeer is informeel. Geen stroperigheid, maar korte lijnen en persoonlijk contact. Hierdoor zijn we slagvaardig en kunnen we doorpakken. In het belang van onze cliënten. Op de locaties maken we gebruik van flexibele kantoor werkplekken waar een mooi team betrokken collega’s ervoor zorgt dat de organisatie soepel en efficiënt verloopt. Op die manier kunnen alle begeleiders zich volledig concentreren op hun primaire taak; het bieden van intensieve begeleiding zonder zich te hoeven bekommeren om allerlei afleidende randzaken.