Onze verhalen

Ian Dieleman aan het woord

Anderhalf jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu zou zeggen dat ik persoonlijk begeleider ben voor specifieke doelgroepen. Als klein jongetje droomde ik er al van om mensen te helpen en dit is niet veranderd; “De zorg zit in je of het zit niet in je”.

Ik ben Ian en ik zal jullie meenemen in mijn loopbaan bij Lies. Nadat ik mijn opleiding ‘Sociaal Werk’ niveau 4 had afgerond, heb ik ervaring opgedaan bij Het Jongerenloket en Feyenoord. Aansluitend zocht ik naar een baan die bij mijn opleiding en interesses aan sloot. Ik kwam al snel bij Lies uit!

Ik weet nog goed dat ik bij Lies begon als ondersteunend begeleider. Ik kwam in een leuk team met geweldige cliënten en een hele fijne werksfeer! Elke dag deed ik wat meer ervaring op en leerde ik nieuwe dingen. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en mag ik mezelf persoonlijk begeleider noemen. Dit is wat ik wil zijn!

“Dit is wat ik wil zijn!”

Als persoonlijk begeleider ben je het aanspreekpunt voor cliënten en ouders / verzorgers. Ook ben je verantwoordelijk voor de inhoud van de zorgplannen en voer je voortgangsgesprekken met directe betrokkenen. Daarnaast ben je dagelijks bezig met het intensief begeleiden van cliënten en werk je aan doelen die zorgvuldig worden opgesteld. Doordat wij ieder begeleidingsmoment op een persoonlijk manier werken aan hun ontwikkeling, voelen cliënten zich nuttig en nemen ze deel aan de maatschappij.

“Het allerleukste aan mijn baan is de waardering en dankbaarheid die ik krijg van cliënten”

“Ik kwam in een leuk team met geweldige cliënten en een hele fijne werksfeer!”

Het allerleukste aan mijn baan is de waardering en dankbaarheid die ik krijg van cliënten en de ouders / verzorgers. Je bouwt een sterke band op en je merkt dat cliënten je vertrouwen. Ondanks dat wij bewust werken aan diverse doelen, is het mijn persoonlijke doel dat cliënten weer met een grote glimlach naar huis gaan.

Ik ben Lies hartstikke dankbaar dat ze me deze kans gegeven hebben. Lies is een organisatie die nog volop in ontwikkeling en groeiende is. Als begeleider is geen dag hetzelfde en dat maakt het werk juist zo leuk. Ik heb het daarom erg naar mijn zin en bouw graag mee aan de toekomst van Lies.

Ian Dieleman

Persoonlijk begeleider

Wil jij ook bij ons komen werken?