Onze verhalen

Joy Hofman

In dit interview maak je kennis met Joy Hofman, lees je over haar beweegredenen om bij ons te komen werken en haar ervaringen bij Lies tijdens haar inwerktraject gedurende de eerste weken.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Lies te komen werken?

Ik heb vanuit mijn interesse in de ontwikkeling van kinderen gekozen om bij Lies te komen werken. Ik heb recent mijn bachelor pedagogische wetenschappen behaald en zal volgend jaar de master orthopedagogiek starten. Werken als begeleider bij Lies is een mooie manier om ervaring op te doen met de doelgroep waarmee ik graag zou blijven werken. De persoonlijke benadering die we bij Lies bieden spreekt mij enorm aan. De kinderen krijgen intensieve individuele aandacht, waardoor zij zich gezien voelen en er optimaal aan hun doelen gewerkt kan worden.

Wat had je van het werken bij Lies verwacht en hoe kwam dit overeen met de praktijk?

Door de fijne eerste gesprekken bij Lies, had ik verwacht dat Lies een plek zou zijn waar je samen met de rest van het team vol aan de ontwikkeling van de kinderen werkt en hen een fijne tijd bezorgt. In de praktijk zag ik dit gelukkig al snel terug! Ik merk dat alle begeleiders elkaar helpen en ondersteunen waar nodig. Het is super fijn om (vooral in de eerste weken) feedback, tips en tops te ontvangen van collega’s. Dit geeft nog meer motivatie om je eigen begeleidingsstijl optimaal te ontwikkelen.

“De persoonlijke benadering die we bij Lies bieden spreekt mij enorm aan.”

“Ik geloof er in dat je in je werk altijd kunt blijven groeien”

“Naast het hechte team bij Lies, is ook de begeleiding van het team door de teamleider en coach super fijn.”

Hoe zijn de eerste weken bevallen?

Mijn eerste weken bij Lies hebben mijn positieve verwachtingen zeker bevestigd. Tijdens het inwerktraject van twee weken heb ik meegelopen met verschillende collega’s. Het was enorm leerzaam om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier de kinderen begeleidt. Mij heeft het geholpen een duidelijk beeld te vormen van hoe de begeleiding er in grote lijnen uitziet, maar vooral dat iedere begeleider de dag op zijn eigen manier invult. Deze vrijheid is erg fijn om te hebben. Na het inwerktraject ben ik zelfstandig gaan begeleiden. Dat is mij heel goed bevallen! Ik vond het erg leuk om leuke activiteiten te verzinnen voor de kinderen en heb geprobeerd hen allemaal met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan. Ik vond het erg fijn om de kinderen gedurende de dag meerdere keren met een lach op hun gezicht te kunnen zien terwijl zij toch ook hard werken aan hun doelen.

Op welke manier denk jij je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de cliënt en het samenwerken met het team?

Ik hoop door dicht bij de kinderen te gaan staan en hen zo goed mogelijk te leren kennen, een zo persoonlijk mogelijke benadering voor ieder kind te kunnen toepassen in de begeleiding. Door elke dag met een positieve instelling te beginnen en het beste van de dag te willen maken, hoop ik dit over te kunnen brengen op de kinderen. Daarnaast hoop ik te kunnen blijven profiteren van de feedback van mijn collega’s en zij van de mijne. Ik geloof er in dat je in je werk altijd kunt blijven groeien, maar dat hiervoor een fijne samenwerking echt een must is! Naast het hechte team bij Lies, is ook de begeleiding van het team door de teamleider en coach super fijn. Het geeft een prettig gevoel te kunnen bespreken waar je tegenaan loopt zodat zij handvatten kunnen bieden om hiermee aan de slag te kunnen gaan. Ook hier komt de mogelijkheid tot groei weer in terug. Ik kijk enorm uit naar de rest van mijn tijd bij Lies!

Joy Hofman

Begeleider

Wil jij ook bij ons komen werken?