Onze verhalen

Jetske Meintema

Nu Jetske Meintema bijna een half jaar actief is in haar rol als persoonlijk begeleider zijn we benieuwd naar haar ervaringen tot nu toe. In dit interview neemt zij je mee in haar stap van begeleider naar persoonlijk begeleider.

Jetske, waarom ben je persoonlijk begeleider geworden?

Toen Marissa (teamleider) tijdens mijn functioneringsgesprek vroeg of ik persoonlijk begeleider wilde worden, vond ik dit een mooie kans om mijzelf verder te ontwikkelen.

Hoe heb je het overgangsproces van begeleider naar persoonlijk begeleider ervaren?

Wat ik erg fijn vond is dat ik hierin zelf het tempo mocht bepalen aangezien ik daarnaast ook nog veel aan het begeleiden was. Met het opzetten van een zorgplan had ik nog geen ervaring. Dit vond ik een grote uitdaging. Mijn collega’s hebben mij hier goed bij geholpen. Ik kon altijd bij iemand binnen lopen met een vraag.

Jetske – Persoonlijk begeleider bij Lies

“Met (kleine) stappen zien groeien!”

Wat is het verschil tussen je huidige werkzaamheden als persoonlijk begeleider in vergelijking met die van begeleider?

Voorheen had ik voornamelijk contact met ouders na de begeleiding in de vorm van een korte overdracht. Nu ben ik als persoonlijk begeleider het contactpersoon voor alle betrokkenen zoals ouder(s), jeugdteams en onderwijs omtrent de ontwikkeling van de cliënt.
Je staat dichterbij en dat vind ik interessant. Ook ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van een zorgplan en de periodieke evaluatie daarvan.

Wat vind je het leukste aan deze functie?

Dat je vanuit de hulpvraag een passend zorgplan met doelen kan opstellen, tussentijds contact hebt met ouders en meer betrokken bent bij de ontwikkeling. Het met (kleine) stappen zien groeien van de cliënt is fantastisch!

Ondanks de extra verantwoordelijkheden en taken als persoonlijk begeleider, begeleid ik nog steeds het merendeel van mijn werktijd cliënten in de praktijk. Het leuke is dat ik zelf de ruimte heb om daarbij de keuze te maken voor de inzet van sportieve activiteiten om ontwikkeldoelen te behalen. Dit sluit naadloos aan bij mijn vooropleiding CIOS Sport & Bewegen en de visie van Lies.

In mijn vrije tijd voetbal ik graag en iedere zaterdag spelen we om te winnen. Bij Lies zetten we sportieve activiteiten juist bewust in om bijvoorbeeld te werken aan omgangsnormen zoals rekening houden met elkaar, samenwerken, fairplay en het opdoen van succeservaringen.

Jetske Meintema

Persoonlijk begeleider

Wil jij ook bij ons komen werken?