Interview Fleur Terlouw

Stage bij Lies

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Lies te komen werken?

Ik heb ervoor gekozen om bij lies te werken omdat ik opzoek was naar een baan die aansloot bij mijn vaardigheden, interesse en ontwikkelingspunten. Ook trok het open karakter van de organisatie en het team van Lies mij aan. Ik had het idee dat de organisatie streefde naar hun visie en de ander bijstaan in hun ontwikkeling.

Wat had je van het werken bij Lies verwacht en hoe kwam dit wel/niet overeen met de praktijk?

Ik had verwacht dat het belangrijkste bij Lies de activiteiten waren. In de praktijk zag ik echter in hoe belangrijk dagelijkse handelingen zijn, zoals bijvoorbeeld verzorging en eten die dagelijkse uitdagingen kunnen zijn voor cliënten en hun omgeving. Hiernaast zie ik het belang in van de structuur en veiligheid die geboden wordt door begeleiders.

Fleur Terlouw – Stagiaire bij Lies

“Met (kleine) stappen zien groeien!”

Hoe zijn de eerste weken bevallen?

De eerste twee weken heb ik meegelopen en heb ik voornamelijk geobserveerd. Na deze weken heb ik mijn eigen begeleidingsstijl die passen bij de organisatie kunnen toepassen en ben ik echt aan het werk gegaan. Hiernaast ben ik in de eerste weken bezig (en nog steeds bezig) met het leren kennen van de cliënten en zijn hun mij aan het leren kennen.

Op welke manier hoop jij je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de cliënt en het samenwerken met het team?

Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van de cliënt door structuur en vertrouwen te bieden. Ik vind het belangrijk dat een cliënt op mij kan vertrouwen en hierdoor weet dat ik een goede structuur en veiligheid kan bieden tijdens de begeleiding. Hierdoor kan ik aan de gestelde doelen van de cliënt werken die de cliënt en zijn omgeving verder zullen helpen met de zorgvraag. Hiernaast hoop ik in het team mijn steentje bij te dragen door bij te dragen aan intervisies, feedback te krijgen en te geven en elkaar simpelweg helpen waar nodig.

Wil jij ook persoonlijk begeleider worden?